top of page
Dagmar Chmelířová

Dagmar a tak trochu jiné perníčky

Při přípravě na pečení perníčků bez mouky jsem vytáhla krabici, kam obvykle perníčky po upečení skládám. Jaké bylo moje překvapeni, když v krabici perníčky UŽ byly… Vím s jistotou, že by je nikdo jiný doma neupekl! Snědl – to ano, ale upekl??? A pak mi to došlo! Ty perníčky tam JEŠTĚ byly…z minulého roku…asi nebyly tak výborné, jak mi všichni tvrdili…

Nalila jsem si tedy skleničku, pak druhou a při třetí byl nápad na tak „trochu jiné“ perníčky na světě!

Teď však musím těsto zase přidělat, protože TYTO perníčky v krabici UŽ nejsou!


img_9631

A jak na to? 2,5 hrnku strouhaného kokosu 1 hrnek kešu ořechů půl lžičky soli 3 lžíce kokosového oleje 4 lžíce medu 2 vejce 1 lžíce kakaa 1 lžička skořice 1 lžička perníkového koření Kešu ořechy namočím nejlépe přes noc. Vodu ráno sliji a ještě jednou ořechy propláchnu. Rozmixuji v mixéru, přidám strouhaný kokos, kakao, sůl, skořici a perníkové koření. Med, pokud možno v tekuté podobě, smíchám s tekutým kokosovým olejem a s vajíčky. Všechny suroviny promíchám a uhnětu v těsto, které dám alespoň na půl hodiny do lednice, aby ztuhlo a dobře se s ním pracovalo. Vychladlé těsto rozválím (přes potravinovou fólii) na výšku cca 0,5 cm, vykrájím perníčky, které peču cca 10 minut v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů. A „skleničku“ si dejte až na závěr za odměnu 🙂 Děti si pochutnávaly během pečení na výborném vánočním punči a poslouchaly koledy.

Ještě zkuste perníčky polít polevou z kakaových bobů a posypte nasekanými kešu oříšky.

Dobrou chuť 🙂

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Dlouhověkost

留言


bottom of page