Dýňovou polévku lze uvařit na mnoho způsobů. Já jsem si ale oblíbila tuto – s rosolovkou stříbrnou. Vyzkoušejte ji taky. Uvidíte, že vás její chuť dostane stejně jako všechny, kdo ji ochutnali. 🙂
Ingredience:
1 polévková lžíce ghí
1 velká cibule
700 g dýně
300 g mrkve
200 g celeru
mořská řasa
3 ks bobkového listu
1 ks rosolovky stříbrné
1 litr vody nebo zeleninového vývaru (já dávala zeleninový vývar od Justu)
sůl
umeocet
trochu Galgánu (koření vonící zázvorem a skořicí – podpora trávení)
20 g zázvoru
kokosová smetana
Na posyp:
Gomasio připravené s láskou ze semínek slunečnice, sezamu, mořské řasy, soli a lahůdkového droždí (chutná naprosto znamenitě a je nadupané důležitými minerály, které jsou tímto způsobem přípravy snadno vstřebatelné).
Dýňová semínka – opražená, politá umeoctem – po polití během chvilky stáhneme z plotny.
Na závěr jemně pokapané dýňovým, za studena lisovaným olejem.
Postup přípravy:
Na ghí osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kousky nakrájené ostatní suroviny a sůl, trochu orestujeme.
Zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a vaříme do změknutí dýně (vařila jsem necelou půlhodinku).
Vyjmeme bobkový list, poté vše rozmixujeme, dochutíme kokosovou smetanou a umeoctem, případně citronovou šťávou.
Kokosová smetana: kokos, datle, špetka soli, trošku oleje – rozmixuji s trochou vody (mňam).
Přeji dobrou chuť, radost v kuchyni, nebojte se experimentování a hezkých zástěr 🙂
Comments