POLÉVKA Z DÝNĚ HOKAIDÓ podle Dagmar Chmelířové

Dýňovou polévku lze uvařit na mnoho způsobů. Já jsem si ale oblíbila tuto – s rosolovkou stříbrnou. Vyzkoušejte ji taky. Uvidíte, že vás její chuť dostane stejně jako všechny, kdo ji ochutnali. 🙂


Ingredience:

  1. 1 polévková lžíce ghí

  2. 1 velká cibule

  3. 700 g dýně

  4. 300 g mrkve

  5. 200 g celeru

  6. mořská řasa

  7. 3 ks bobkového listu

  8. 1 ks rosolovky stříbrné

  9. 1 litr vody nebo zeleninového vývaru (já dávala zeleninový vývar od Justu)

  10. sůl

  11. umeocet

  12. trochu Galgánu (koření vonící zázvorem a skořicí – podpora trávení)

  13. 20 g zázvoru

  14. kokosová smetana

Na posyp: 

Gomasio připravené s láskou ze semínek slunečnice, sezamu, mořské řasy, soli a lahůdkového droždí (chutná naprosto znamenitě a je nadupané důležitými minerály, které jsou tímto způsobem přípravy snadno vstřebatelné).

Dýňová semínka – opražená, politá umeoctem – po polití během chvilky stáhneme z plotny.

Na závěr jemně pokapané dýňovým, za studena lisovaným olejem.


Postup přípravy:

  1. Na ghí osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kousky nakrájené ostatní suroviny a sůl, trochu orestujeme.

  2. Zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a vaříme do změknutí dýně (vařila jsem necelou půlhodinku).

  3. Vyjmeme bobkový list, poté vše rozmixujeme, dochutíme kokosovou smetanou a umeoctem, případně citronovou šťávou.

  4. Kokosová smetana: kokos, datle, špetka soli, trošku oleje – rozmixuji s trochou vody (mňam).

Přeji dobrou chuť, radost v kuchyni, nebojte se experimentování a hezkých zástěr 🙂


9 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Dlouhověkost