top of page

Sám sobě terapeutem aneb se vším nemusím k lékaři

Aktualizováno: 26. 10. 2022

Nový kurz TSI - tělové a sportovní kineziologie je na světě - 17.12.2022 v Plzni


Několik let praktikuji metodu TSI – tělově svalová informace. Nejen praktikuji, ale i vyučuji, ( pořádáme kurzy ), protože potenciál využití informací našeho těla je téměř “bezhraniční”. A neustále překvapuje a ukazuje souvislosti v takové míře, že nám to mnohdy rozum nebere.


Včera mi volala sestra jestli bych přijela večer k nim domů, protože její syn měl nehodu a zkusila mu “ TéeSíčko”. To, že si řekl o pomoc člověk, který si ( v mých očích ) dokáže téměř se vším pomoci a dokáže sám se svým tělem dobře pracovat, mi vyslalo signál, že je ouvej. A bylo. Jel na kole a srazilo ho auto, které mu překřížilo cestu. Když se podíváte na to, jak jsou oblečeni cyklisté, nemůžete si nevšimnout, že nemají na sobě téměř nic a jejich dres je málokdy ochrání. Skončil pod autem, kolo rozlámané na všechny možné části…



• Uklidnit psychiku - to je nejdůležitější při každém úraze, nehodě, návštěvě doktora.. • Uvolnit stres a šok (jinak se skryjí hluboko do těla, kde se zapouzdří a oslabují naší imunitu i psychiku po celý život) Sama jsem si nedávno uvolnila trauma z autonehody, kterou jsem měla před více jak 30ti lety – a to jsem si myslela, že už toto téma mám dávno vyřešené…..od té doby nevím, co je bolest hlavy… • Znovu zapojit svaly, které mají návaznost na příslušné orgány…( a otřesem se vyhodily ze svého rytmu) • Nastavit regenerační procesy těla, které je schopno si pomoci samo, když mu připravíme správné podmínky • Ulevit, uklidnit, zharmonizovat a říct tělu pomocí “dotyku” že už je vše v pořádku a nebezpečí nehrozí…

A jak to všechno dopadlo? Možná by vám to mohl říct sám. Nestranný pozorovatel by řekl: STAL SE ZÁZRAK… Po intenzivní hodinové práci zvedl bolavou ruku, u které se snížila bolestivost na cca 30%, nebolela kolena a nárty, přestal se třást, zklidnil se dech, celkově se uvolnil, bránice začala znovu dělat svou práci – takže plynulý dech..dostal se do okamžiku tady a teď (protože byl chvílemi “mimo”) začal se smát a ukazoval mě i sestře, jak chodí…..téměř bez bolesti…

Ráno mi volal, že dokonce jel ráno na kole na kávu a ani nezrušil práci. Hlas měl veselý a zase plný optimismu. Druhý den po nehodě by nikdo neřekl, že se něco stalo. Začal dávat k dobru historku, že se popral kvůli ženský v hospodě – a odnesl to modřinou pod okem a škrábancem na nose. Za 6 dní jel závody, které podle jeho slov zajel snad pocitově nejlépe za celou letošní sezónu.

A tak jsem si sedla, začala psát a rozhodla se sdílet tento příběh se všemi, koho bude zajímat.. Napsala jsem tento zážitek proto, abych ukázala, že je možné se sebou pracovat, že můžete včasným zásahem zkvalitnit život člověka, který by byl několik týdnů na nemocenské , trpěl by bolestí a práci by vykonávat nemohl… možná by mu zažité trauma nedovolilo nějaký čas sednout na kolo anebo by na něj do konce života zanevřel..O tom, co udělá psychika živitele rodiny, když nemůže pracovat, se ani rozepisovat nemusím. Když vezmeme v potaz tzv. “nezamýšlené důsledky” mohla tato nehoda ovlivnit nejbližší rodinu v rozsahu, které v první chvíli nedohlédneme.

A proto: pokud něco vím, co třeba ostatní neví a pokud mám letitou zkušenost s tím, že to, co vím, může zkvalitnit život někoho jiného, tak mi to, co dělám, dává smysl.


A proto…máme chuť přiblížit tuto metodu opravdu KAŽDÉMU.

- fyzioterapeutům a chiropraktikům, masérům - usnadní práci, ostatní pomůžou sobě, rodině, kamarádům... Jednoduše, prakticky a rychle. Bez nutnosti vědomostí o anatomii těla. Připravili jsme pro vás jednodenní kurzy, na kterých se seznámíte s touto geniální metodou tak, aby jste po jeho absolvování mohli hned praktikovat a tím např.: • Dokázali eliminovat působení stresu (a to potřebujeme opravdu všichni..)


• Zbavili se bolesti, odpočinuli si.. • Připravili se na výkon (pracovní i sportovní) • Přinesli si do života uvolnění, protože přepjetí, které v nás je, způsobuje to, co žijeme:-) • Pomohli dítěti např. s bolením bříška, rýmou nebo jeho strachem • Mohli jste se rozloučit s únavou, vyčerpáním • Pomohli si po traumatické zkušenosti


Pro koho kurz není určen? Pro ty, kteří jsou bláznivě šťastni, nejsou unavení, výborně spí, jsou imunní vůči stresu, optimismus a dobrou náladu by mohli rozdávat, ve vztazích jsou pro většinu vzorem, nemají žádné zdravotní potíže a ostatní jsou jim FUK:-) A vlastně je tato metoda ani nezajímá:-)

Ostatní by však mohla zajímat tato informace:

První jednodenní “startovací” kurz TSI proběhne 
                    17.12.2022
Cena: 5 300,- Kč
Kde:   Pražská 27, Plzeň
Přihlášení formou SMS: 605 880 888 nebo  vyplněním dotazníku

Hezké dny bez stresu a traumat

Dagmar

240 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Dlouhověkost

bottom of page