top of page

Jak se můj sen stal skutečností


Ráda bych vás pozdravila a sdílela svoje nadšení, kterým bych vás zároveň chtěla “nakazit”. Proč? Je to prosté. Jako každá z vás mám svoje touhy, sny a přání. Neustálou prací na sobě samotné (jsou to už roky) se mi sny začaly opravdu plnit.

Zázraky se opravdu dějí, jen musíme stále doufat a nepřestat v ně věřit… Zázrak je něco, čemu člověk zpravidla nerozumí. Rozumět ani nemusí. Chybou ale je, když v zázraky nevěříme. Tím, že dospějeme, přeci zázraky z našeho života nezmizí. My je jen nevidíme…. Když jsem poprvé viděla lidi dělat zázraky se zdravím, s psychikou – zatoužila jsem se stát terapeutem. A když jsem po letech poprvé od svého klienta slyšela: “stal se zázrak”, tak jsem se tím terapeutem snad i stala…. Nechtěla jsem však svou praxi stavět “pouze” na zázracích, tak jsem se začala vzdělávat v oblasti alternativních směrů. A tak se střípek ke střípku spolu s vědomostmi, vlastními zkušenostmi, začala utvářet moje osobnost terapeuta. Pomalu, ale jistě. Také jsem byla netrpělivá – ale to mě vždy hodilo zas o kus dozadu. Tak nezbývalo, pokud jsem chtěla být výborná v tom, co dělám, čekat. Zkoušet. Leckdy to byly krušné chvilky prolité slzami. Chvilky? Blahosklonně teď nazývám chvilkou několik let… Nenamlouvám si to? Nepodlehla jsem jen určitému dojmu? Nezbláznila jsem se? A okolí mi to nikterak neulehčovalo, bohužel, tak to v životě často bývá….

Vytrvala jsem, snila, věřila a “dřela”… A tak teď mohu před vás, milé dámy a milí pánové, předstoupit jako terapeut celostní medicíny – praktik čínské medicíny a celostní výživový terapeut, můžeme říci „terapeut s přesahem“.


„Každý člověk je jedinečný a proto ani přístup k člověku nemůže být stejný. Vycházím z poznání, že není důležité JAKOU nemoc, či obtíž člověk má, ale JAKÝ člověk obtíž nese.“


Na každou bolístku je lék a nemusí být zrovna předepsaný lékařem. Vždy je v životě řešení, jestli máme chuť ho nalézt. A pokud se vám to nedaří, ráda vám s tím pomohu.


“Podívat se na věci jinak, než jak jsou nám předkládány – to je dobrodružství, ke kterému potřebujeme odvahu. Jsem terapeut, který dokáže odvahu v klientovi nalézt, uchopit ji a už ji nepustit.“

O tom, že jsem se vydala správnou cestou svědčí celá řada spokojených klientů, kteří za mnou jezdí z celé republiky, vrací se, ale především mé služby doporučují dále. A to je, myslím, ta nejlepší reklama – spokojený klient.


A protože se to ve dvou lépe táhne, doplňuje a pomáhá, začala jsem před lety spolupracovat s Petrem Pučelíkem – kineziologem, masérem, a vášnivým sportovcem.

Po několika letech se naše praxe rozrostla natolik, že bylo žádoucí najít nový prostor, který by poskytl více možností. A teď se vraťme k mému nadšení, které mám chuť sdílet… To nadšení pramení z toho, že po dlouholetém hledání na nás doslova „vykouklo“ to správné místo v klidné vilové čtvrti na Borech, ve velké prvorepublikové vile jménem Josefína. Aby nám bylo přáno a Josefína byla nakloněna, zachovali jsme základ jejího jména…


A tak vznikl Institut alternativních směrů FÍNA, ve kterém jsme v harmonii nejen sami se sebou, ale i s klienty a s prostorem.

Od nepaměti jsou lidé zázrakům otevřeni – když vstoupí do chrámu. Oprávněně mohu prohlásit, Vila Josefína takovým chrámem bezesporu je.

A co v prostorách Institutu FÍNA můžete najít? Kromě nezanedbatelné péče, kterou pocítíte na osobních terapiích, můžete využít i další služby:

Ke spolupráci jsme přizvali výbornou fyzioterapeutku s letitými zkušenostmi z nemocnice – Lenku Turníkovou, která se věnuje ve FÍNĚ nejen své praxi, ale vede zároveň cvičení s příznačným názvem: “Aby záda nebolela”.

Dalším členem našeho týmu je můj spolužák ze školy Tradiční čínské medicíny – Zbyněk Gabriel, který, jakožto “mistr svého řemesla” , nás zasvěcuje do tajů zdravotního cvičení zvaného Qi Gong – cvičení dlouhověkosti a harmonie, které získalo na oblibě především u zahraničních “celebrit” a u nás si získává stále větší oblibu. Jsem pyšná na to, že v Institutu můžeme toto cvičení nabídnout. Cvičit se může od narození do 100 let (kdo má chuť, ještě i potom 🙂


Poznámka: Zbyněk je v tom černém:-)

Integrální jógou – tj. jógou bez pomůcek se zaměřením do svého nitra nás v Institutu provází – Maruška Silovská, krásná a tajemnem obestřena dáma.

Tématické přednášky, semináře, workshopy, kurzy jsou nedílnou součástí Institutu, více se můžete dozvědět na stránkách www.institutfina.cz

Nakazila jsem vás svým nadšením ze snu, který se realizoval? Je báječné, když se něco, co vás baví, pohlcuje a neskutečně naplňuje, stane skutečností.

Věřte svým snům, nejsou přežitkem!

Já svůj sen opravdu žiji a myslím, že je to na mě vidět. Že mě baví jak žít, tak snít 🙂

Těším se na vás ve FÍNĚ, kam vás srdečně zvu, ať už si zvolíte jakýkoliv druh návštěvy našeho Institutu.

S přáním krásných nejen podzimních dní


32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Dlouhověkost

bottom of page