top of page

Léto podle Dagmar Chmelířové

Všechny vás srdečně a letně zdravím!

Polovina prázdnin je za námi a utekla jako voda. Ráda se s vámi nyní podělím o své letní zážitky, dojmy a tipy, co v létě dělat a jak si ho hlavně moc užít.


Jakmile vklouznete za brány fantazie, žijete život bez omezení… vše je možné… stačí jen přijímat – nejen v létě.

V letním období je velmi zatížený krevní oběh, který zásobuje živinami buňky celého těla. Správná funkce je tím spojena s uzdravujícími procesy, které tělo hravě zvládne, když má ty správné podmínky. Pokud je cirkulace pomalejší (to může být způsobeno například otoky končetin, které v letním období velmi trpí!), pomůže například správně zvolená akupunktura k odvodu přebytečných tekutin z organismu. Úleva je přímo hmatatelná. 🙂


Bát se nemusíme, byť pohled je všelijaký. 🙂


Podpůrné bylinkové nápoje na odvod tekutin celý proces jen dovrší.

K aktivaci krevního oběhu nestačí podle čínské medicíny běžné cvičení nebo například práce na zahrádce (byť radostná, když vidíte tu skvělou chystající se úrodu).



Je třeba aktivovat ŽIVOTNÍ SÍLU. Aktivujeme díky čínským cvikům na krevní oběh (QI GONG). Cvičení je třeba provádět denně, pití též, pohyb je nedílnou součástí a akupunktura občas.

Jak správně cvičit si můžete sami již v období Babího léta vyzkoušet u nás, v Institutu alternativních směrů FÍNA, kde budeme pravidelně cvičit.


Velmi ráda jezdím už několik let na ostrov Hvar… Je tam totiž vstup do jiné dimenze…


Nejen duševní stravou však živ je člověk… Ryba vylovená z moře, do jejíchž útrob dáte trochu rozmarýnu, sůl a rychle s ní na gril. To je to pravé, co naše tělo v létě potřebuje. Snědli jsme je rychleji, než trvala jejich příprava. Byly božské!!!!!!


Chobotnica pod pekom se zapečenými brambory a cuketou, s bylinkami a jemným kořením… Stačí jen dobře chlazené lehké bílé víno a náš trávicí systém je hýčkán a naše duše prožívá okamžiky štěstí… Endorfiny se uvolňují rychleji, než stačíte vzít příbor do ruky… ale i přesto, že se už vyplavují, umocníme jejich působní prvním soustem…


Po jídle, byť výborném, se musíte hodně snažit, abyste prolomili vzdor mořské hladiny.

Někdy je to prostě dřina a ryby si vás mohou splést s návnadou… 🙂


Když trávení dopřejete trochu času, vyplatí se to. Máte vstupenku do dalšího, kouzelného světa podmořské říše…

Souznění pod hladinou a…


… souznění nad hladinou. Bez omezení, bez hranic, bez pohovky.


Jak trávíte léto vy?

Přeji vám všem pohodový vstup do druhé poloviny a užívejte sluníčka jak jen to jde. Odkrývejte kůži a čerpejte vitamín D. Ať ho máme všichni dost na zimu.

Vaše Dagmar.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Dlouhověkost

bottom of page