top of page
Vyhledat


Listopad přináleží orgánu plic
Listopad přináleží orgánu plic Měsíc listopad a prosinec podle tradiční čínské medicíny přiřazujeme k období KOVU. Jak můžeme této...
6. 11. 2019


Říjen je měsíc žaludku
ŘÍJEN je měsícem žaludku – ten sice patří k elementu Země, ale my se už nacházíme v období KOVU. Začínají opadávat listy na stromech,...
3. 10. 2019


ZÁŘÍ je měsícem sleziny
Právě vplouváme do nejharmoničtějšího období celého roku. Toto období se nazývá elementem ZEMĚ. Země je kulatá, nekonflikní, toužící po...
13. 9. 2019


Moje studijní stáž v Číně
Vyvrcholením těměř pětiletého studia tradiční čínské medicíny byl měsíční pracovní pobyt v provincii Sìchuān ve městě Chengdu. Nemohla...
3. 6. 2019


Tolik neoblíbená Kopřiva
Tolik neoblíbená Kopřiva Zlobíme se, když nás popálí, ale neuvědomujeme si, kolik léčivé moci v sobě skrývá. Kopřiva čistí krev,...
3. 4. 2019


Jak naložíme se svým životem v roce 2019?
Příchodem Nového roku si dáváme předsevzetí. Myslím, že to dělá každý, i když tvrdí, že ne… V současné době, ve které žijeme – a já...
13. 1. 2019


Ohlédnutí za prázdninami
Letos jsem byla se svými milovanými holčičkami – dcerou Adinou a dcerou Maiou na Krétě. Taková holčičí jízda. Byly jsem tam jenom samy...
15. 10. 2018


Klíčky – čerstvá zelenina po celý rok
Přidejte klíčky do Vaší stravy Klíčky jsou jedním z nejvýživnějších jídel, které můžete přidat do svého jídelníčku. Jsou čerstvou...
14. 4. 2018


Duben podle Dagmar Chmelířové
DUBEN je měsícem jater. Jak se o tento orgán starat a jak ho léčit? Celá příroda je ve svém největším rozpuku. Proč však spoustu lidí...
2. 4. 2018


Březen podle Dagmar Chmelířové
BŘEZEN je měsícem žlučníku. Jak se o tento orgán starat a jak ho léčit ? Příroda se pomalu začíná probouzet a je nejvyšší čas začít...
16. 3. 2018


Jaký asi bude rok 2018 podle Dagmar Chmelířové?
Dostala jsem otázku: Jaký myslím, že bude rok 2018? No, jaký by měl být… jako nepřeberné množství korálků a skleněných kuliček – jedna...
3. 1. 2018


Jak se můj sen stal skutečností
Ráda bych vás pozdravila a sdílela svoje nadšení, kterým bych vás zároveň chtěla “nakazit”. Proč? Je to prosté. Jako každá z vás mám...
22. 10. 2017


POLÉVKA Z DÝNĚ HOKAIDÓ podle Dagmar Chmelířové
Dýňovou polévku lze uvařit na mnoho způsobů. Já jsem si ale oblíbila tuto – s rosolovkou stříbrnou. Vyzkoušejte ji taky. Uvidíte, že vás...
20. 9. 2017


Léto podle Dagmar Chmelířové
Všechny vás srdečně a letně zdravím! Polovina prázdnin je za námi a utekla jako voda. Ráda se s vámi nyní podělím o své letní zážitky,...
23. 7. 2017


Ocenění Českých Podnikatelek očima Dagmar Chmelířové
Ve čtvrtek 18. května proběhlo ve Starém Plzenci Regionální setkání Klubu Ocenění Českých Podnikatelek. Jsem moc ráda, že jsem se mohla...
28. 5. 2017


Víkendové TSI II. s Dagmar Chmelířovou a Petrem Pučelíkem
O víkendu jsme pořádali výukový seminář TSI II. Sešli jsme se opět v příjemném a velkorysém prostoru hotelu Golden Fish. Oproti minulým...
4. 4. 2017


Jaro a Žofka klepou na dveře, Kevin nemá stání a plch ještě spí
Cítíte „to“ ve vzduchu? Cítíte „to“ v kostech? Cítíte „to“, i když nechcete a nevěnujete „tomu“ pozornost? Prostě „tomu“ neutečeme 🙂...
20. 2. 2017


Seminář TSI a ples TČM očima Dagmar Chmelířové
Předposlední lednový víkend byl tak rychlý, že jsem měla pocit, že jsem v rychlíku. Bylo to pravděpodobně tím, že jsem si naplánovala 2...
26. 1. 2017


Jak jsem trávila první lednový týden
První lednový týden jsem začala poměrně těžkou (alespoň pro mě) zkouškou ve Škole tradiční čínské medicíny (TČM). Pak už mi vše připadalo...
10. 1. 2017


Raw pomerančovo-skořicový dort podle Dagmar Chmelířové
Hříšně nehříšné. I během vánočních svátků si můžeme dát bez výčitek takovou dobrotu, po které nebudeme přemýšlet, jak nabraná kila...
28. 12. 2016
bottom of page


